سافت دیزاین

کاربرد نرم افزار، برنامه نویسی و شبکه

سافت دیزاین

کاربرد نرم افزار، برنامه نویسی و شبکه

توسعه اپ اندروید با Qt for Android

کیوت (یا کیوتی) Qt یک پلتفرم متن باز و رایگان برای توسعه نرم افزار چند سکویی Multi platform است. بدین معنی که می توان یک سورس کد نوشت و آنرا برای پلتفرم های مختلف مانند ویندوز، لینوکس اندروید و iOS کامپایل کرد. کیوت با ++C نوشته شده و برای برنامه نویسی در این پلتفرم باید با این زبان برنامه نویسی آشنا باشید.

کیوت برای موبایل

 

ادامه مطلب ...

پیدا کردن آدرس IP فرستنده ایمیل

امروزه با توجه به افزایش ایمیل های اسپم، هر کاربر کامپیوتر و به خصوص مدیران شبکه (Network Administrators) نیاز دارند که فرستنده اصلی ایمیل و آدرس آی پی (IP Address) آن را شناسایی و بررسی کنند. با شناسایی آدرس IP فرستنده و جستجوی معکوس (Reverse Look up) می توان محل جغرافیایی و دامنه فرستنده را بدست آورد و اگر ایمیل مشکوک بود آن را حذف و در سرور ها مسدود (Block) کرد. از کاربرد های دیگر آن پیدا کردن آدرس IP شبکه ای است که با آی پی متغیر (Dynamic IP) به اینترنت متصل است و برای مسایلی مانند امنیت نمی خواهیم از IP ثابت برای شبکه استفاده کنیم. به این ترتیب با ارسال ایمیل در زمان های خاصی به خارج شبکه می توانیم با پیگیری ایمیل آدرس شبکه را بدست آوریم. دلیل ما برای پیدا کردن آدرس IP فرستنده اصلی ایمیل هر چه باشد، سریعترین راه خواندن سرآیند (Header) ایمیل است که در ادامه توضیح داده می شود.



 

ادامه مطلب ...

مارپله

مارپله بازی  ساده و جذابی است که بسیاری از ما در کودکی آن را بازی کرده ایم. ریشه این بازی از هند است و با پس از حضور انگلیسی ها در هند این بازی با نام Snakes and Ladders به انگلستان و غرب معرفی شد. این بازی بصورت دو یا چند نفره روی یک صفحه یا تخته بازی می شود. صفحه بازی یک جدول معمولا صد خانه ایست که روی بعضی خانه ها تصویر نردبان یا مار کشیده شده است. هدف بازی شروع از خانه اول و طی کردن خانه ها بصورت ردیفی و رسیدن به خانه آخر است. در این بین اگر مهره  به نردبان برسد از آن بالا می رود  و اگر به مار برسد تا انتهای مار پایین می آید.

 

 

ادامه مطلب ...

سامپلیت

این روزها با آمدن چت جی پی تی (ChatGPT، هوش مصنوعی به موضوع داغ اخبار تبدیل شده است. هر روز در رسانه ها خبری جدید از کاربردهای هوش مصنوعی می شنویم. یکی از این کاربردها برنامه نویسی است. هوش مصنوعی می تواند به کمک برنامه نویسان بیاید و به آنها در تولید سریع و با کیفیت تر نرم افزار کمک کند.

 اوایل سال نو میلادی بود که خبر تولید بازی جدیدی به نام سامپلیت در رسانه ها رسید. سامپلیت بازی جدیدی بود که یک چت جی پی تی بوجود آورده بود. ایده بازی و کدنویسی آن در جاوااسکریپت و رابط html/css توسط هوش مصنوعی چت جی پی تی بوجود آمده بود. این که هوش مصنوعی بتواند در این سطح به برنامه نویسی کمک کند مطمئنا باعث رشد سریع و کیفیت بهتر نرم افزارها و بازیهای آینده خواهد شد.

 

ادامه مطلب ...