سافت دیزاین

کاربرد نرم افزار، برنامه نویسی و شبکه

سافت دیزاین

کاربرد نرم افزار، برنامه نویسی و شبکه

اتصال هارد اکسترنال به رزبری پای

رزپری پای (Raspberry Pi) یک کامپیوتر کوچک به اندازه یک کارت بانکی است  که  چند سالی است به بازار آمده است. و به خاطر اندازه کوچک وقیمت بسیار مناسب (30 و 35 دلار) به اضافه امکانات عالی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.

  فضای ذخیره سازی در رزپری پای یک کارت میکرو اس دی (MicroSD) است که حداقل 4 گیگا بایت فضا داشته باشد. برای کسانی که می خواهند چند برنامه کوچک و ساده را روی این دستگاه داشته باشند شاید این فضای ذخیره سازی کم جوابگو باشد ولی زمانی که مثلا بخواهیم از آن به عنوان یک NAS (Network Attached Storage) استفاده کنیم مطمئنا یک میکرو اس دی جوابگو نخواهد بود و باید از یک هارد اکسترنال استفاده کنیم.

اتصال هارد اکسترنال

رزبری پای  به طور معمول هارد اکسترنال را نمی شناسد. اما با کمی تغییر می توانید آن را در دستگاه رزپری پای خود به راحتی استفاده کنید. برای اینکه بتوانید از هارد اکسترنال در دستگاه رزپری پای استفاده کنید اول باید یک هارد اکسترنال با رابط USB و منبع تغذیه جدا داشته باشید. از آن جا که هارد اکسترنال مصرف برق بیشتری از توان خروجی پورت USB رزپری پای دارد حتما هارد اکسترنال با منبع تغذیه جدا تهیه نمایید.

اگر اطلاعاتی روی هارد ندارید و نمی خواهید آن را در سیستم های ویندوزی استفاده کنید می توانید آن را با EXT4 فرمت کنید وگرنه اگر هارد فرمت NTFS دارد با دستور sudo apt install ntfs-3g  برنامه پشتیبانی از این فرمت را به رزپری پای اضافه می کنیم.  برای FAT32 دستور  sudo apt install vfat را وارد می کنیم. اگر هارد روشن باشد و به رزپری پای وصل باشد شما می توانید از طریق شاخه media به آن دسترسی داشته باشید.

رفع اشکال اتصال هارد به رزپری پای

اگر پس از اتصال هارد به طور خودکار به آن وصل نشدید باید یک نقطه اتصال با دستور زیر ایجاد کنید.

sudo mkdir /mnt/external_disk

و سپس نوع دسترسی را با دستور زیر تعیین کنید

sudo chmod 770 /mnt/external_disk

و در پایان هارد با دستور زیر وصل نمایید

sudo mount -t ntfs-3g -o uid=1000,gid=100,umask=007 /dev/sda1 /mnt/external_disk

پس از انجام مراحل بالا می توانید از مسیر mnt/external_disk به هارد دسترسی داشته باشید. اما اگر دستگاه را خاموش و دوباره روشن کنید مراحل بالا را دوباره باید انجام دهید. برای اینکه این کار را نکنید باید فایل fstab را ویرایش کنید. برای اینکار دستورات زیر را انجام دهید. با دستور زیر UUID هارد اکسترنال را پیدا کنید

sudo blkid

سپس یک پشتیبان از فایل fstab بگیرید

sudo cp /etc/fstab /etc/fstab.original

بعد از آن فایل  fstab را باز کنید

sudo nano /etc/fstab

و  خط زیر را به فایل fstab اضافه نمایید

UUID=ALPHANUMERIC_UUID /mnt/volume ntfs-3g uid=1000,gid=1000,nofail,umask=007 0 0

و در پایان دستگاه را دوباره راه اندازی (reboot) کنید. حال می توانید به راحتی از فضای هارد اکسترنال استفاده نمایید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.